Hva er digital asset management
(DAM)?

Digitale ressurser som bilder, video, logo, fonter, presentasjoner og andre dokumenter er sentrale for de alle fleste virksomheter. Men det kan være utfordrende å organisere alle filene ut mot dem som trenger tilgang – både interne og eksterne. Vår løsning for DAM (Digital Asset Management) er løsningen på dette.

Sannheten er at alt for få har god nok orden på de viktigste digitale ressursene sine. Bilder, maler, produktark, presentasjoner, video, elementer til sosiale medier, profilhåndbok, og mye, mye mer. Det legges betydelige ressurser i utvikling av digitalt materiell, og med DAM kan du sikre at materiellet når hele veien fram og blir brukt slik det var tenkt.

Vår DAM-løsning er kort fortalt en webbasert løsning som gir deg en sentralisert lagring og strukturering av alle de digitale elementene virksomheten din bruker i hverdagen. 

Har dere en økende mengde digitalt materiell og er flere mennesker som samarbeider? Da bør du lese videre.

Hva gjør DAM for deg?

Sikker lagring

DAM gir deg ubegrenset lagringsplass, for alle filtyper og filstørrelser. Alt plasseres i ett trygt skybasert system, og løsningen håndterer selv backup og versjonskontroll av alle filer. Brukergrupper og ulike tilgangs-rettigheter sikrer ytterligere at filene dine tas vare på og brukes riktig.

Organisering

Det er ikke uvanlig at bilder og dokumenter ligger litt her og litt der. Noen finner du på intranett, noen i en felles mappe og andre lokalt på PC-en til kollegaen din. Her kommer DAM inn og tar rollen som en sentralisert og tilgjengelig kilde til alt materiell. Organisering og struktur er nemlig DAM sin spesialitet! Du kan bruke tagger, filtre, metadata og avanserte søk. Du kan søke med avansert bildegjenkjenning eller direkte i teksten på tusenvis av dokumenter samtidig. Ha kontroll på alle versjoner, sett utløpsdato og la AI finne uønskede duplikater for deg!

Samarbeid og deling

Når filene dine ligger trygt i DAM-løsningen kan du og kollegene dine samarbeide om å videreutvikle eller dele ferdig materiell ut til eksterne samarbeidspartnere. Godkjenningsprosess, revisjon og versjonskontroll håndteres av systemet for alle filtyper – fra bilder og PDF-filer, til InDesign-dokumenter og video. Gi menneskene tilgang til det de trenger på en trygg måte!

Publisering

DAM-løsningen – som en velorganiserte skybaserte kilde til alle filer – lar deg publisere innhold direkte ut til verden. Del filer direkte fra DAM med å generere åpne eller private lenker, og trenger du ekstra sikkerhet kan du sette en utløpsdato på lenken. Bruk også lenkene direkte på nettsidene dine – endres eller byttes filen i DAM-løsningen, oppdateres de automatisk alle steder de er i bruk. Genialt for dem som stadig publiserer oppdatert materiell på web.

Statistikk på bruk

Tradisjonell skybasert lagring kan som regel si lite om hvor mye og hvordan filene dine brukes. La DAM-løsningen gi deg detaljert innsikt i hvor, når og hvordan elementene dine brukes. Følg med på hvordan bruken utvikler seg over tid og ta valg basert på statistikk når nytt materiell skal lages.

Integrasjon mot verktøyene du allerede bruker

En DAM-løsning kan integreres mot de verktøyene og løsningene som du allerede bruker i dag. Dette gjør at du kan bruke de digitale filene dine direkte der du trenger dem! Dette kan for eksempel være CMS, CRM, Microsoft Office, Adobe Creative Cloud (InDesign, Photoshop, Illustrator, m.m.), e-handel, sosiale medier, osv.

5 gode grunner til at du bør bruke DAM

  1. Gi de ansatte én eneste kilde til alt digitalt materiell.
  2. Ikke la materiellet ditt ligge ubrukt, få det i omløp.
  3. Del filer med hvem som helst, når som helst og hvor som helst.
  4. Beskytt og forvalt virksomhetens visuelle identitet.
  5. Få innsikt i effekten av materiellet ditt. Hvor brukes det og av hvem.
John Håvard Skundberg

John Håvard Skundberg
Direktør teknologi og design
+47 41 52 85 29
jhs@byraservice.no